Treurig

Helaas is Olympia Haarlem weer uiterst negatief in het nieuws gekomen. Een B-team zou zich in Nieuw-Vennep hebben misdragen; er zou aangifte zijn gedaan wegens mishandeling. Dat is treurig nieuws. Onze meneer de voorzitter is zich terecht kapot geschrokken en heeft de zaak in onderzoek genomen. De Jeugdcommissie van Olympia heeft op de website de volgende verklaring afgegeven:

Vandaag staat in het Haarlems Dagblad een artikel dat een speler van VVC B1 is mishandeld in Haarlem door een speler van Olympia Haarlem B1.
Afgelopen woensdag was de wedstrijd in Nieuw-Vennep, waar na de wedstrijd een speler van ons met drie spelers van VVC slaags raakte. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen het hoe en wat. Daarna is de situatie geëscaleerd, wat natuurlijk niet goed te praten is. En waar twee partijen bij betrokken zijn!

De krant heeft het verhaal van de vader, die niet aanwezig was tijdens de wedstrijd, van de ‘mishandelde” speler overgenomen en als bericht zo geplaatst. Wij hebben de journalist nog gesproken maar deze had besloten om dit verhaal toch zo te publiceren. Hoor en wederhoor wordt niet meer toegepast.

Wij hebben als Olympia Haarlem onze B1 geschorst om te kunnen onderzoeken wat er daadwerkelijk is gebeurd. Vandaag hebben wij de trainer, spelers en vaders gesproken om een zo goed en compleet mogelijk verhaal te krijgen. En zoals wij het nu beoordelen, is het verhaal eenzijdig, niet compleet en bevat het artikel een tweetal foutieve feiten. Ten eerste was de wedstrijd niet in Haarlem maar in Nieuw-Vennep. Ten tweede heeft de begeleider er totaal niets mee te maken.
Ook zijn de vader van de speler die door drie spelers van VVC was belaagd EN een toeschouwer van Olympia Haarlem geslagen en geschopt. Beiden hebben een blauw oog en pijn aan hoofd en benen.

Al met al willen we meegeven dat wij (zinloos) geweld zeker niet accepteren en daar hard tegen zullen optreden. Als blijkt dat een speler van Olympia Haarlem zich op enigerlei heeft misdragen dan zal hij zeker worden geroyeerd. Maar ook zullen wij de betrokkenheid en gedragingen van VVC goed onderzoeken . Want daar wordt nu niet over gerapporteerd!

Feit is nu al, dat de vereniging ernstig te lijden heeft van dit soort incidenten. De pers maakt er gretig gebruik (zo U wilt: misbruik) van. Ons imago als nette club ligt te grabbel. Een slecht imago is in een oogwenk tot stand gebracht, maar het duurt jaren voordat het is weggewerkt.

Nog even los van de uitslag van het onderzoek van meneer de voorzitter hierbij mijn advies: voorkom dat je in dit soort situaties terecht komt en de-escaleer! Hanteer onze eigen normen en waarden en ga niet mee in wangedrag van een ander!

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Plaats een reactie