Bijstand

In de Velserbroek en Santpoort-Noord is de nood hoog. De RK Parochie Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand zit zonder pastor en kan derhalve niet meer voldoen aan de altijddurende vraag om bijstand. De kerk gaat nagenoeg dicht. Alleen voor Uw begrafenis kunt U zich nog melden.
Het had allemaal anders kunnen lopen. Ons aller Zuster Theresa had zich gemeld als sollicitant. De onderhandelingen verliepen voorspoedig totdat Olympia 6 het zondag jl. nodig achtte om de Terrasvogels met 2-4 te verslaan. Nu zijn ze daar helemaal niet haatdragend, het verlies van de Witte Paters hebben ze manmoedig gedragen, maar deze nederlaag ging te ver. Alleen maar omdat ze zo nodig kampioen willen worden hebben de Olympianen onze vrienden van Terrasvogels vernederd.
Met als gevolg dat Zuster Theresa niet aan de bak kan voor de verlening van de altijddurende bijstand. Dat is zorgelijk voor haar, maar levensbedreigend voor alle gelovigen aldaar. Ze moeten eerst dood gaan voordat ze hulp krijgen. Het is nog niet duidelijk wie nu aan wie excuses moet gaan aanbieden om de patstelling op te heffen. Volgens zeggen zou de zuster in een reactie iets hebben gemompeld over de H. Gomes te Eindhoven: ‘zij eruit of ik eruit’.

Dit bericht werd geplaatst in Broeder Diego's Links. Bookmark de permalink .

2 reacties op Bijstand

  1. Al zegt:

    Schitterend stukje!
    Ik zelf zie ook nog zo 1,2,3, geen oplossing maar beloof er voor te bidden.
    Baaj de weej, de kerk van de “twaalf H.Apostelen” te Beverwijk heeft iedere dag een H. Mis en op zondag zelfs twee.

Plaats een reactie